WE Big band

A new big band experience

Dat de Limburgse muziekbodem bruist van het talent, valt niet meer te ontkennen. De idee om die krachten te bundelen in een bigband kon niet lang meer op zich laten wachten. De jazztalenten die de laatste jaren als paddestoelen uit de grond groeiden, zijn nu verenigd in de WE Big Band. 'WE', zoals 'samen', zoals 'wij van Limburg'! Of 'WE' van West-Europees. Het Limburgse talent mogen we immers gerust een merk binnen West-Europa noemen!

De WE Big Band zag het levenslicht in Casa Nardo Music, het geesteskind van rasechte Limburgers Carlo Nardozza en Katia Malecki. Dit muzikale huis vormt het decor voor muzieklessen, huisconcerten, masterclasses, lezingen en alles wat met muziek te maken heeft. Ondertussen kan de WE Big Band op eigen benen staan en hebben saxofonist Lieven Cambré, trompettist Antoine Colin en drummer Domenico Verderame hun schouders onder het project gezet als sectieleiders.

Zeventien jonge topmuzikanten schaarden zich achter de WE Big Band en zorgen voor een sound die garant staat voor kwaliteit van de bovenste plank. Dit orkest wil muzikale

projecten creëren met internationaal gerespecteerde gastsolisten, met toevoeging van een unieke eigenheid die geen enkele luisteraard onberoerd kan laten.

Carlo Nardozza, artistiek leider van de WE Big Band, is afkomstig van Genk – het hartje van Belgisch Limburg - en studeerde af aan het Conservatorium van Maastricht. Hoewel Nardozza een zelfverzekerde solist is, voelt hij zich eveneens als een vis in het water in de context van duo, trio of kwartet. Hij is een graag geziene trompettist bij zowel Brussels Jazz Orchestra als de WDR en het Metropole: één voor één bigbands met grote internationale faam. Daarnaast is hij aan de slag als docent bigband aan het Conservatorium van Maastricht en organiseert hij nog tal van andere muzikale projecten. Samen met Katia Malecki vormt hij de ultieme tandem om de WE Big Band te doen schitteren: een bigband die Limburg ongetwijfeld op de kaart zal zetten.

Line Up:

Saxes:

Daniel Daemen Lieven Cambre Lennert Baerts Frank Deruytter Robin Rebetez

Trombones:

Nick caris Nathan Surquin Raphael Robyns Bart De Lausnay

Trumpets:

Antoine Colin Romano Diederen Koen Smits
Carlo Nardozza

Rhythm:

Domenico Verderame Drums Werner Lauscher Bass
Ewout Pierreux Piano
Tim Finoulst Guitar 

© carlo nardozza 2017